Gratis fragt over 499 kr. (For privat køb)

Levering 1-2 hverdage

365 dages returret

E-mærket

Gratis fragt over 499 kr (For privat køb)

Levering 1-2 hverdage

365 dages returret

E-mærket

Skridsikre strømper

Antallet af fald kan reduceres kraftigt med skridsikre strømper til voksne, det giver både plejepersonalet og brugeren en større tryghed i gå situationer, og når man rejser sig eller som ekstra skrid sikring på kørestolens fodstøtte.
Alternativt kan du med Strømpestop, selv påføre et skridsikkert lag på dine egne strømper eller hjemmesko. Der fås både skridsikre strømper til mænd og skridsikre sokker til damer.

Viser alle 7 resultater

Skridsikre strømper nedsætter antallet af fald med 75%

Kolding Kommune og KT-strømpen indledte for ca. 2 siden et samarbejde omkring afprøvning og måling af effekten på antallet af fald hos ældre ved brug af skridsikre strømper.

Fald blandt ældre koster samfundet ca. 2 mia. kr. årligt, hvoraf de ca. 800 mio. kr. er for kommunerne. Hvert hoftebrud som følge af fald koster samfundet ca. 200.000 kr., heraf er ca. 80.000 kr. afholdt af kommunerne. Dog er prisen for borgeren i form af usikkerhed, utryghed, frygten for at falde og selve ”oplevelsen” af at falde aldrig gjort op. (Kilde: Sund by Netværket, ”8 anbefalinger til forebyggelse af ældres faldulykker”)

Projektet kunne dokumentere, at ved brugen af de skridsikre strømper blev antallet af fald reduceret med mere end 75% for brugerne.
Dette resultat er tilfældet, uanset om borgeren befinder sig i en gangsituation, rejse-sætte sig situation, forflytningssituation eller strømperne bliver anvendt til skrid sikring af fødderne på fodstøtten på kørestolen.

Tillige er der en positiv udvikling i borgernes tryghed. Godt 50% af borgerne føler større/meget større tryghed ved gang og i en rejse-sætte sig situation, medens der ved forflytning og sikring af fødderne på kørestolens fodstøtte er ca. 20%, som føler større/meget større tryghed.
For plejepersonalet er der også en positiv udvikling i trygheden. Godt 70% af plejepersonalet føler større/ meget større tryghed i relation til borgernes gang- og rejse-sætte sig situationer, medens der i relation til forflytning og sikring af fødderne på kørestolens fodstøtte er ca. 30% af plejepersonalet, der føler større/meget større tryghed.

Fakta om fald:

  • Hver tredje ældre over 65 år og hver anden over 80 år falder mindst én gang om året
  • 45.000 ældre over 65 år kommer på skadestuen på grund af fald
  • 13.000 ældre over 65 år indlægges efter et fald
  • 6.500 ældre får hoftebrud i forbindelse med fald
  • 1.350 ældre over 65 år dør på grund af følge efter fald
  • 42% af de overlevende vender ikke tilbage til deres tidligere funktionsniveau
  • 35% er ikke i stand til at gå selvstændigt
  • 20% vil inden for et år bo på et plejehjem