Gratis fragt over 499 kr. (For privat køb)

Levering 1-2 hverdage

365 dages returret

E-mærket

Gratis fragt over 499 kr (For privat køb)

Levering 1-2 hverdage

365 dages returret

E-mærket

Undgå faldulykker

Så er det sæson for glatte fortove og veje. Det er med at tage sine forholdsregler inden man begiver sig ud i det glatte føre. Vi kan hjælpe dig med at være beredt på det glatte underlag, både ude og inde med en lang række produkter, der kan afhjælpe eller give beskyttelse ved et fald.

Fald og faldulykker kan ramme os alle i løbet at livet. Omkring 1/3 af alle ældre mennesker falder én eller flere gange om året. Der kan være flere grunde til, at et fald forekommer og der er flere muligheder for at forebygge og afbøde et fald uanset om det sker inde eller ude. Årsagen findes som regel hos både personen selv og i omgivelserne. Omgivelserne er skyld i ca. halvdelen af alle fald. Det er sjældent, at der kun er en enkelt grund til at et fald sker.

Patienthåndbogen på sundhed.dk siger at disse faktorer kan påvirke risikoen for fald:
* Fald sker hyppigere med stigende alder. Alle personer over 65 år oplever min. 1 fald pr. år.
* Hvis man tidligere er faldet, øger det risikoen for at falde igen.
* Demens eller andre for andre sanseforstyrrelser kan også bidrage til en øget risiko for at falde.
* Nedsat syn og mobilitet også er hyppige faktorer.

Der er også vigtige faktorer i omgivelserne:
* Dårligt lys kombineret med dørtrin, tæpper, glatte underlag og ledninger m.m. kan skabe store problemer for en person som er syns- eller mobilitetshæmmet.
* Forkerte sko og strømper kan også forsage fald i uheldige situationer.

Cirka 5 % af alle fald medfører et brud, oftest i håndled, hofte eller i ryg. Det er mange skader hvert år, som måske kunne have været undgået ved brug af hjælpemidler.
Hoftebrud alene indebærer behandlinger på hospitaler og koster samfundet ca. 1,5 mia. pr. år. Så der er en god grund til at tage faldbeskyttelse alvorligt. Mange ældre borgere oplever en betydelig nedgang i livskvaliteten efter en faldulykker med brud til følge. Det tager ofte længere tid, at komme helt på fode igen sammenlignet med yngre mennesker.

Hos Danish Care Supply har vi et bredt udvalg af gode hjælpemidler til både at forebygge og afbøde konsekvenser ved et fald samt hjælpemidler til at afbøde et fald, når uheldet er ude. Hvis du f.eks. døjer med glatte gulve på badeværelset, kan vi anbefale anti-skrid måtter til gulvet og i badet. For andre kan det være man skal have glidsikre strømper til hjemmet, eller anti-skrid skoovertræk til når man skal udenfor. For dem med nedsat mobilitet ville man med fordel kunne anvende en stok.
Hvis man dog stadig har tendens til at falde, anbefales der at man anskaffer sig en hoftebeskytter. Hoftebeskyttere er videnskabeligt bevist til at virke. De reducere risikoen for at der sker skader ved fald. Danish Care Supply levere hoftebeskyttere fra SafeHip. Disse er af meget høj kvalitet og kan fås i flere størrelser til både mænd og kvinder.